Daktella, czyli wegańska nutella z daktyli
Daktella, czyli krem czekoladowy na bazie daktyli, to świetna alternatywa dla tradycyjnej nutelli. Nie zawiera cukru ani innych zbędnych składników. Świetnie nada się jako krem do smarowania pieczywa, dodatek do deserów, a nawet ciast. Daktelle po przygotowaniu można przechowywać tydzień w lodówce.
Składniki:
- 200g daktyli suszonych bez pestek
- około 3 łyżki mleka roślinnego
- 1 czubata łyżka kakao
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
1. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę. Po tym czasie odsączyć i przełożyć do misy blendera.
2. Dodać mleko, kakao oraz olej kokosowy i wszystko zblendować na gładką masę. Jeżeli krem będzie za gęsty należy dolać więcej mleka.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
MOJE SOCIAL MEDIA
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/agnier_/
SNAPCHAT: https://www.snapchat.com/add/agnesinf...
MOJE SOCIAL MEDIA
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/agnier_/
SNAPCHAT: https://www.snapchat.com/add/agnesinf...
widzę ze trzeba będzie wypróbować ten recept
OdpowiedzUsuńMniam..kusisz ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie mieszanki, ale dodaję jeszcze masło orzechowe :)
OdpowiedzUsuńLubię i to bardzo. Często dodaję do niej też troszkę soli morskiej, która fajnie podkręca smak.
OdpowiedzUsuńFantastyczny przepis, muszę wypróbować :D
OdpowiedzUsuńrealy its look amazing dear love this recipe..
OdpowiedzUsuńhttps://clicknorder.pk online shopping in pakistan
Mnie nie trzeba namawiać do takiej zamiany. Świetna!
OdpowiedzUsuńuwielbiam! <3 kiedyś nadziałam nią ciacho- no boskość :D
OdpowiedzUsuń