Donuty z cukrem | Vegan
Składniki:
- 100g margaryny (100% roślinna)
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól i mieszamy.
2. Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko roślinne i olej rzepakowy. Całość mieszamy i dodajmy do suchych składników. Wszystko razem łączymy.
3. Niewielką porcję ciasta formujemy w kulkę, spłaszczamy i na środku tworzymy charakterystyczną dziurkę.
4. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i smażymy donuty po ok. 2 min. z obu stron.
5. Usmażone donuty przekładamy na papierowy ręcznik i odsączamy z nadmiaru tłuszczu, a następnie obtaczamy w cukrze.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
MOJE SOCIAL MEDIA
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/agnier_/
SNAPCHAT: https://www.snapchat.com/add/agnesinf...
MOJE SOCIAL MEDIA
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/agnier_/
SNAPCHAT: https://www.snapchat.com/add/agnesinf...
Jak widać wcale nie potrzeba lukru, żeby wyglądał smakowicie :)
OdpowiedzUsuńale apetyczne!
OdpowiedzUsuńAle bym takiego wszamała :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam - http://izabiela.pl/