Kokosowy pudding chia i bananowe smoothie | Vegan


Pudding chia to świetny pomysł zarówno na śniadanie jak i deser. Jest bardzo pożywny, a jego przygotowanie naprawdę proste. Podawany z bananowym smoothie tworzy ciekawą w smaku kompozycję. Jest to danie, które nasyci Was na długi czas.

Przepis na jedną porcję.

Składniki:

Pudding:
- 3 łyżki nasion chia
- 15 łyżek mleka kokosowego

Smoothie:
- 1 banan
- 3 daktyle
- 1 łyżka masła orzechowego
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1/3 szklanki wody lub mleka roślinnego

Przygotowanie:

1. Nasiona chia wsypujemy do słoika lub szklanki, zalewamy mlekiem kokosowym i energicznie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
2. Kiedy pudding jest gotowy czas przygotować smoothie. Do blendera wkładamy banana, daktyle, masło orzechowe, płatki owsiane oraz płyn i wszystko blendujemy.
3. Gotowe danie przyozdabiamy ulubionymi owocami.

* Różowy kolor uzyskałam dodając odrobinę soku z buraka.
 
 
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


MOJE SOCIAL MEDIA
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/agnier_/
SNAPCHAT: https://www.snapchat.com/add/agnesinf...

Komentarze

  1. Uwielbiam pudding chia - świetne połączenie smaków. Kremowe mleczko kokosowe rewelacyjnie pasuje do banana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastycznie wygląda :) Nic tylko zajadać taki piękny i pyszny słoiczek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wyglądają słoiczki z deserem. Dwa lata temu prawie codziennie przygotowywałam sobie smaczności z dodatkiem chia. Okazało się jednak, że nie służą mi, więc z przykrością z nich zrezygnowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię takie desery :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smakowicie to wygląda, aż można zgłodnieć :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty